Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Falusi Szálláshely
Cím: 4164 Bakonszeg, Hunyadi u. 4.Telefon: +36-30/358-3880
Gps: 47.1893156 , 21.4333617

Bemutatkozás

Kényelmes szállás 7 fõ részére! Berettyóújfalutól 8 km-re csendes, vidéki környezetben található két szobás, 5 és 2 ágyas, összkomfortos vendégházunk. Fürdõszobával, felszerelt konyhával ellátott régi típusú, felújított épület. Könnyen megközelíthetõ, parkosított udvarral, zárt parkolóval rendelkezõ pihenõhely. A Berettyó- és a Káló-folyó övezi, melyek gyalog is megközelíthetõek. Elsõsorban természetbarátok és horgászni vágyók figyelmébe ajánljuk. Átutazók és családok által egyaránt közkedvelt hely. A falu határában, védett területen tájjellegû madár- és állatvilág tárul elénk.
A környékbeli halmok arra utalnak, hogy már a honfoglalás elõtt is lakott hely volt Bakonszeg, bár neve csak 1438-ban bukkan fel elõször. A falu határában található a Kádár-domb: a hagyomány szerint itt nyugvó Kádár vitéz 1658-ban esett el a törökökkel vívott küzdelemben. E községben élt a bihari remeteként emlegetett Bessenyei György (1747-1811) író, a hazai felvilágosodás elindítója.
A község hajdú- Bihar megye délnyugati részén, a Sárréten, a Berettyó folyó és a Kék- Kálló által közrefogott hordalékkúp- síkságon fekszik.
Közúton közelíthetõ meg a legkönnyebben, a 4-es számú fõútról Püspökladánynál letérve a 42-es útra, majd onnan a 4213. számú közúton haladva tovább Nagyrábé irányába.
Bakonszeg nevezetességei közé tartozik természetesen Bessenyei György egykori lakóháza, mely ma emlékmúzeumként mûködik. A „Bihari remete” életét és munkásságát bemutató kiállítást tekinthetnek meg itt az érdeklõdõk. Az emlékháztól néhány száz méterre található a falu tájháza korabeli parasztbútorokkal. A másik nevezetes épülete a késõ barokk stílusú Miskolczy- kúria, melyben helyi gyûjtésbõl összeállított pásztormúzeum mûködik. Az érdekességét még az is növeli, hogy a kastély melletti arborétumban van az ország egyetlen kostemetõje, ahol szépen faragott kopjafákkal a bihari juhtartásnak állítanak emléket.
Mind emellett meg kell említeni még a település mûemléki védettséget élvezõ és egyben egyetlen templomát is, melyet viszonylag késõn, 1976-ban építették, és azóta több átalakításon is átesett.
A közeli vizeknek köszönhetõen 1985-ben Remete tó néven egy mesterséges tavat hoztak létre, a horgászni és pihenni vágyók nagy örömére.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink